Mine mål for 2017

 1. Nedbetale boliglån til NOK 1 675 000

  Boliglånet går sin gang. Billig rente, samt et billån med høyere rente gjør til at boliglånet ikke får noen ekstra kroner i år bortsett fra det vanlig. Lånet er ved inngangen av 2017 på NOK 1 731 736. Det gjør at en må ha en månedlig innbetaling på NOK 4 278 eks. renter og gebyrer og dette burde ikke være noe problem.

 2. Nedbetale billån til NOK 50 000

  I September 2016 kjøpte jeg meg en forholdsvis ny bruktbil. Siden den gang har billånet gått fra NOK 185 000 til NOK 112 506 ved inngangen av 2017. Jeg er meget fornøyd med reduksjonen i billånet, som gjør at jeg kommer til å moderere meg litt i 2017 og satser på å betale ned billånet til NOK 50 000. Det gjør at en må ha en månedlig innbetaling på NOK 5 209 eks. renter og gebyrer og dette burde ikke by på noe særlig problem. Om alt går etter planen er bilen nedbetalt i løpet av 2018.

 3. Øke verdien på investeringsporteføljen til NOK 270 000

  Som overskriften viser, så er målet å øke markedsverdien på investeringsporteføljen fra NOK 209 054 til NOK 270 000 i 2017. Siden jeg normalt kun spytter inn NOK 24 000 årlig i porteføljen, så må jeg ha en årlig avkastning på rundt 16% for å nå målet. Hårete? Ja, det er det nok. Uansett, NOK 270 000 i markedsverdi skal nås i 2017 enten via god avkastning eller ved mer innskutt kapital. Satser på en liten Trump effekt på markedet.

  Jeg ønsker ikke bare å ha fokus på økonomiske mål gjennom 2017. Ved å legge inn et par personlige mål, så håper jeg at det også kan bidra indirekte til å kunne få en enda bedre økonomisk sans, via opplevelser og personlige høydepunkter.

 4. Oppleve mer av verden

  Jeg er så heldig at jeg har en jobb om innebærer en god del reising, i Norge så vel som i resten av verden. Jeg håper jeg får mulighet til å reise til flere land som jeg ikke har vert i tidligere, samt at det sikkert blir noen weekend turer for å kunne av koble litt fra den normale hverdagen. Samt så ligger det en USA tur i luften, som du kan lese mer om nedenfor.

 5. Spare til USA ferie

  Jeg og damen har vert inne på tanken på å reise til USA i vel et år nå. Vi har nå bestemt oss for å reise i slutten på Februar neste år. I den forbindelse så krever det endel kapital for å kunne realisere turen. Vi kommer ikke til å reise på noe supert billig budsjett. Noe råflott ferie blir det heller ikke, men kommer nok til å bestille litt bedre hotell og flybilletter. Det er planlagt vel 2 uker, hvor vi i hovedsak kommer til å oppholde oss på østkysten, New York og Florida. Planen er å spare opp rundt NOK 50 000 i løpet av 2017, som jeg mener skal kunne dekke alt (halvparten) av hotellopphold og flybilletter, samt lommepenger i 14 dager.

Har dere noen mål for 2017, økonomiske så vel som personlige?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..