Aksjesparekonto lansert – Endringer i min Aksje og Fondsportefølje

Den 01.09.2017 ble Aksjesparekontoen offisielt lansert. Denne har vert etterlengtet blant mange, men også fått kritikk fra flere hold. Jeg kommer ikke til å gå i detalj på Aksjesparekontoen, siden det finnes flere artikler ute på nettet som tar for seg denne. En av de aktørene som tilbyr Aksjesparekonto og som forklarer den best, er Nordnet.

Som følge av at denne nå er lansert, så har jeg selv opprettet en konto. En av hovedgrunnene til at jeg velger å opprette en konto er at jeg kan selge fond og aksjer innad i kontoen uten å utløse skatt. Det gjør at jeg kan reinvestere brutto avkastning om jeg måtte ønske det. Det skal selvfølgelig betales skatt med en gang en tar penger ut fra kontoen, med en skattesats lik alminnelig inntekt oppjustert med en faktor på 1.24 (Gjelder for år 2017). En vil også opparbeide seg skjermingsfradrag på fond og aksjer som er investert i via Aksjesparekontoen.

Hvilke betydning har denne kontoen for meg og min investeringsportefølje? Jeg har kun hatt et fond siden jeg startet med fondssparing. Dette blir nå skiftet ut. Grunnen til at jeg velger å skifte ut dette fondet, er at det har meget høye forvaltninghonorarer, noe som igjen spiser av fortjenesten til fondet. Hvordan min portefølje nå kommer til å bli satt samen, er enda litt usikkert. Det som er sikkert, er at jeg kommer til å spre risikoen litt, ved å investere i noen flere fond.

I løpet av de neste ukene så vil mye mer være på plass angående Aksje- og Fondsporteføljen min.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..