Oppsummering av mål for 2017

Hei alle,

Det er heldigvis noe som heter bedre sent enn aldri, så her kommer en liten oppsummering for hvordan det gikk med mine mål i 2017:

 1. Nedbetale boliglån til NOK 1 675 000

  Her kom jeg nesten i mål. Da boliglånet ikke ble prioritert noe ekstra i 2017, så hadde jeg ved årsskiftet et boliglån på NOK 1 678 000,-

 2. Nedbetale billån til NOK 50 000

  Her også kom jeg nesten i mål. Jeg hadde ved årsskiftet et boliglån på NOK 59 000,- Det hører dog med i historien at jeg i 2018 tok ut litt kontanter fra ASK og brukte noe av dette til å betale ned billånet i sin helhet. Så når dette innlegget skrives, så har jeg ikke lengre noe billån.

 3. Øke verdien på investeringsporteføljen til NOK 270 000

  Som en kan lese i et tidligere innlegg så ente investeringsporteføljen min på NOK 264 000,- i 2017. Jeg oppnådde ikke helt den avkastningen på slutten av året som jeg håpet på og dermed så ble ikke målet for 2017 nådd. Som jeg skrev i avsnittet ovenfor, så har jeg i 2018 tatt ut litt av ASK. Dette medfører at investeringsporteføljen er redusert betraktelig i 2018.

 4. Oppleve mer av verden

  Jeg har vert så heldig å fått oppleve mer av verden i 2017. Så jeg har krysset av flere land på listen (Been app) som jeg har besøkt i 2017. Blant annet: Turkmenistan og Indonesia.

 5. Spare til USA ferie

  Vi bestemte oss for å utsette USA ferien et år. Så nå er flybilletter bestilt for Mars 2019. Men målet for 2017 var å spare opp NOK 50 000,- til denne turen og dette klarte jeg i løpet av 2017, noe som jeg må si meg godt fornøyd med.

Oppsummering:

Alt i alt så ble 2017 et nokså godt år for min del. Hovedmålet var å spare nok til min og samboers planlagte USA tur, som egentlig skulle vært nå i 2018. Vi så det at det ble litt knapt med tid til planlegging så vi bestemte oss for å utsette det til 2019.

Når en ser på billånet så burde jeg ha nedbetalt mer på dette i løpet av 2017. Selv om dette nå er nedbetalt, så er dette det målet jeg er minst fornøyd med i løpet av året som gikk.

Jeg fulgte spareplanen på investeringsporteføljen min, men en dårlig Desember måned bidro til at jeg ikke helt oppnådde målet mitt der. Men spareplanen ble fulgt og en styrer ikke hvordan markedet oppfører seg, så avkastningen får en ikke gjort så mye med. Så jeg må si meg godt fornøyd med dette målet, selv om jeg helst skulle sett at investeringsporteføljen var litt høyere ved årsskiftet.

Dette ble en meget sen oppsummering, men bedre sent enn aldri. Jeg vil i den neste uken få lagt til nye mål for 2018.

2 kommentarer om “Oppsummering av mål for 2017

 1. Hei

  Nå vet ikke jeg hva slags rente du hadde på billånet ditt, men var det grunnet lavere forventet avkastning i ASKen din (sammenliknet med renta på lånet) at du valgte å ta ut penger derfra for å kvitte deg med lånet, eller rett og slett fordi det er en god følelse å kvitte seg helt med et lån?

  Jeg har full forståelse for begge deler, så er bare nysgjerrig.

  Liker

  1. Hei Østkantøkonomi,

   Hyggelig at du tar deg tid til å lese bloggen og komme med spørsmål 🙂

   Ja, du er egentlig inne på noe vesentlig. Litt av bakgrunnen for at jeg tok ut fra ASKen og blant annet betalte ned billånet var rett og slett at jeg hadde en forventning om at avkastningen i 2018 ikke kom til å være noe særlig mye høyere enn hva renten på billånet var. Samtidig, ved at jeg betalte ned billånet så frigjorde jeg nesten NOK 6000,- i måneden. Dette ble så benyttet til å bruke på både BSU og oppsparing til USA ferie. Det er heller ikke til å legge skjul på at det å ikke ha et billån er ganske befriende, da bil i seg selv er et pengesluk uten like, om en har lån eller ikke. Så litt deilig å bli kvitt en utgifts post ved bilen 🙂

   Jeg vil nok i lengden tape på at jeg tok ut såpass av ASKen med tanke på rentes rente. Men det var noe jeg var inneforstått med når jeg tok ut kapital. For ideelt sett så skulle jeg nok ha brukt de NOK 6000,- til å sette de tilbake til ASKen månedlig, for å ikke tape så alt for mye i lengden. Noe av de pengene blir tilbakeført månedlig, men ikke alle dessverre.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..