Min netto finansformue økte i 2018 og jeg ble forlovet!

2018 ble et labert år for min økonomi. Min netto finansformue økte med skarve 47 560,-. Dette er ikke summen av avdragene på lånene som jeg har innbetalt engang, noe som tilsier at min kontantbeholdning ble redusert i løpet av 2018. Nå har alt heldigvis sine grunner, så jeg kan ikke svartmale alt.

Det er et ordtak som sier at «Lykke kan ikke kjøpes av penger«. 2018 ble det året dette ordtaket ble satt på sin prøve. Jeg var så heldig at jeg har fikk JA fra min samboer i høst når jeg gikk ned på kne. Som seg hør og bør så ble det da kjøpt en forlovelsesring, som da gjorde sitt innhogg i min økonomi. Det diskuteres, opp og ned i mente, i diverse fora om hva en forlovelsesring bør koste. Noen mener at en ring til 1000,- er nok, andre mener en bør gå for tradisjonen i USA og bruke 3 månedslønner på en ring, mens noen mener en bør kjøpe alt etter hvilke økonomi en har. Det finnes ingen fasitsvar, heldigvis kan en si, på dette. For min del, så er jeg av den personen, at en forlovelsesring er noe som (Ikke alltid!) blir kjøpt engang i livet og som skal vare for resten av livet. Den har også en stor sentimental verdi, noe som definitivt ikke kan kjøpes for penger! Hva jeg kjøpte forlovelsesringen for, får du nok aldri vite 😉 Men forhåpentligvis så har jeg fått JA fra den personen som jeg skal tilbringe resten av livet mitt med.

For de av dere som har følgt bloggen, husker kanskje at jeg i mine mål for 2017 satt opp at ett av målene skulle være å spare til USA ferie. Av diverse grunnen så har denne ferien blitt utsatt og utsatt. Men i Mars i år blir det endelig avreise og en 3 ukers ferie i Trump land venter! 🙂 🙂 Vi har nå etter over ett år, spikket og spart for å gjøre dette til tidenes ferie. Vi skal i hovedsak kun være i Florida, men legger inn et lite Cruise til både Cuba og Bahamas! Ferien er heldigvis betalt og lommepenger er spart opp, så nå er det bare å gå å glede seg til Mars.

Alt dette, samt at vi har gjort et stort innkjøp (Mer om dette, om noen måneder) gjør at min netto finansformue ikke har økt så mye som jeg skulle ønske i 2018. Men hva er vel ikke da bedre, enn å gå inn i 2019 om at året i år skal bli ett godt år for min økonomi. Hvordan min nettoformue fordeler seg kan du lese mer her, eller du kan ta en titt på grafene under.

Vi snakkes!

Eiendeler

Sektor diagrammet under viser hvordan mine eiendeler fordeler seg pr.31.12.2018.

Gjeld

Sektor diagrammet under viser hvordan min gjeld fordeler seg pr.31.12.2018.

Eiendeler og gjeld

Sektor diagrammet under viser hvor mye gjelden og eiendelene mine står for i det totale (balansen) pr.31.12.2018.

Nettoforume

Stolpe diagrammet under viser hvordan min nettoformue har forandret seg siden 31.12.2013 til og med 31.12.2018.

2 kommentarer om “Min netto finansformue økte i 2018 og jeg ble forlovet!

 1. Gratulerer så mye med forlovelsen! 😀 Spennende! Ble selv forlovet for halvannet år siden. Spennende tider. Og som du sier, finnes ingen fasit på ringpris 😉 Selv brukte jeg nok ikke så mye, etter felles ønske om å prioritere annet. Men fikk kjøpt en veldig fin ring med fin personlig symbolikk som vi begge ble veldig fornøyd med.

  Lykke til med nytt økonomiår. Har du noen spesielle økonomiske mål for 2019?

  Liker

  1. Hei Aksjebloggeren!

   Hyggelig at du tar deg til å lese og kommentere innlegg. Setter umåtelig stor pris på det! Må få gratulere deg også med forlovelsen, hyggelig å høre! 🙂

   Det kommer et innlegg om økonomiske mål for 2019 om litt, samt at jeg har fått lagt inn et langsiktig mål. Viktig å ha noe å strekke seg etter 😉

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..