Endelig har en landet!

Hei alle,

Det er dessverre lenge siden sist. Mye har skjedd og bloggingen har dermed blitt nedprioritert fra min side. Så nå er det på tide med en aldri så liten oppdatering fra min side.

Først av alt, litt om tiden som har gått. Vi har vært på FERIE! 🙂 For de av dere som har fulgt med her inne på bloggen en stund vet at jeg og min forlovede hadde gått med planer om å reise til USA for en aldri så liten (stor?) ferie. I to år sparte vi det vi mente vi trengte til ferien og jaggu så står det ikke 986,- igjen på feriekontoen etter turen over dammen 🙂 Godt planlagt må en si! Økonomisk sett, så gikk det ekstremt mye penger på en 3 ukers ferie til USA, Cuba og Bahamas. Lurt? tja. Vi lever kun en gang, og å da kunne unne seg noe «ekstra» av og til er noe jeg føler en burde gjøre. Men, det blir nok ikke en ferie på oss nå på en god stund. Madammen har brukt opp de fleste feriedager, og vi føler egentlig for å ha en fin sommer i Norge for en gang skyld.

Ikke bare har vi vært på ferie og svidd av en god del titusener, vi har jaggu meg klart å fyre inn en bestilling på en flunkende ny EL-Bil. Bilen som jeg hadde, er dermed solgt, hvor overskuddet er brukt til både buffèrkonto og innskudd i porteføljen min. En kan jo spørre seg om det er noe økonomisk fornuft å kjøpe seg en EL-bil til over halve millionen? For vår del så er kjøpet godt gjennomtenkt – noe som vi alltid gjør når store (taps)investeringer skal gjøres. Ser vi kun på driftsutgifter, så vil det være like store lånekostnader som det det koster å eie den fossilbilen vi hadde, hvor jeg kun stod som eier og tok alle kostnader. Men det er klart, tar en med verditap, engangsinvestering mm. så vil en selvfølgelig ikke være tjent med å kjøpe en ny bil. Heldigvis, så er vi nå to som skal være om bilen, slik at alt av utgifter blir delt på 2. Siden det er en Tesla Model 3 som er bestilt, så syns jeg at Eivind Berg sitt innlegg reflekterer meget godt hva en slik handel vil koste oss i uoverskuelig fremtid:
https://www.eivindberg.no/blogg/hvor-mye-koster-egentlig-en-tesla-model-3 Eivind Berg har forresten en helt fantastisk blogg, som jeg anbefaler alle på det sterkeste at dere leser.

Det var litt fra tiden som har gått. Som dere leser så er det svidd av så mye penger de siste månedene at en bør stramme selene og gjøre en heidundrende jobb med sparing fremover. Endelig har en landet kan en si!

Jeg har enda ikke fått tid til å oppdatere dere på porteføljen min, men det kommer nokså snart! Kanskje i morgen? 🙂 

Vi ses!

 

En kommentar om “Endelig har en landet!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.